» » Vzroki Za Izpadanje Las ženske

Vzroki Za Izpadanje Las ženske

Dihydrotestosterone (DHT), derivat moškega hormona testosterona je sovražnik las Folikula na glavo. Preprosto rečeno, pod določenimi pogoji DHT hoče teh Folikula mrtev. Ta preprosta dejanje je v korenu različne vrste izguba las, tako mi bomo obravnavati prvi.

Androgenetic alopecia, splošno imenuje moški ali ženska vzorec Ćelavost je bila le delno razume do zadnjih nekaj desetletjih. Mnogo let, znanstveniki mislil, da androgenetic alopecia povzročil prevlado moški spol hormona testosterona, ki imajo ženske v sledovih v normalnih pogojih. Medtem ko testosterona je v jedru Proćelav proces, DHT misli, da je glavni krivec.

Testosteron pretvori DHT s pomočjo encim tipa II 5-črkovno reduktazo, ki je potekala v lase folikul olje žleze. Znanstveniki zdaj verjameš, da ni znesek obratnih testosterona, da je problem, ampak raven DHT vezave na receptorje na lasišču Folikula. DHT Skrči las Folikula, tako da je nemogoče za zdrave lase preživeti.

Ogled najboljši izpadanje las zdravljenja za ženske
Hormonske proces testosterona, pretvarjanje v DHT, ki nato škoduje las Folikula, se zgodi pri moških in ženskah. V normalnih pogojih imajo ženske minuto frakcija raven testosterona, ki imajo moški, ampak celo nižje ravni lahko povzroči DHT-sproži izpadanje las pri ženskah. In vsekakor ko dvig te ravni, DHT še več težav. Teh ravni lahko povzročilo in še vedno se v kaj zdravniki razmisli "normalno" na krvni test, čeprav so dovolj visoke, da povzročijo težave. Ravni lahko ne dvignejo na vseh in vedno bo problem, če imate vrste telesa kemije, ki je preveč občutljiva na celo svoje redne raven kemikalije, vključno s hormoni.

Ker hormoni delujejo na način, ki najbolj zdravo ko so v občutljivem ravnote ju, androgenov, kot se imenujejo moški hormoni, ni treba dvigniti sproži problem. Njihove nasprotne ženski hormoni, ko spušča, da rob teh androgenov na primer DHT. Takšno neravnovesje lahko povzroči tudi težave, vključno z izpadanje las.

Hormoni so cikličnih. Raven testosterona v nekaj moških spusti za 10 odstotkov vsako desetletje po trideset. Ženske hormonov ravneh upad kot mena pristopov in spustite močno v menopavzi in drugod. Ciklične narave naše lase in hormoni je eden od razlogov, izguba las lahko poveča kratkoročno tudi ko ste izkusili dolgoročne upočasnitev lase izgube (in dolgoročno povečanje rasti dlak), medtem ko na zdravljenje, ki nadzira izpadanje las.

Ogled najboljši izpadanje las zdravljenja za ženske
Najpogostejši vzroki za izpadanje las žensk, so:

Andogenetic Alopecia

Večina žensk z androgenim alopecia so razpršene krčenje na vseh področjih lasišču. Moški na drugi strani, le redko imajo razpršenih izsekovanje pa namesto več ločenih vzorcev Ćelavost. Nekatere ženske imajo lahko kombinacija dveh vrst vzorec. Androgenim alopecia pri ženskah je zaradi delovanja androgenov moških hormonov, ki so običajno prisotni v le majhne količine. Androgenim alopecia lahko povzroči različne dejavnike, vezane na dejanja hormonov, ciste jajčnikov, vključno z visoko androgen indeks rojstva nadzor tablete, nosečnost in mena. Tako kot pri moških je hormon DHT zdi vsaj delno kriva za miniaturization obdajajo lasne mešičke na ženske, ki trpijo s ženska vzorec Ćelavost. Dednosti ima pomemben dejavnik pri bolezni.

Ogled najboljši izpadanje las zdravljenja za ženske

Telogen Effluvium

Ko vaše telo gre skozi nekaj travmatičnih kot rojstvo otroka, podhranjenost, hude okužbe, večjo operacijo ali stres, veliko od 90 odstotkov ali tako za lase v anagen (raste) faze ali catagen (mirovanja) faze lahko preusmeritev vseh na enkrat v fazo prolijevanja (telogen). Približno 6 tednov v tri mesec po stresno dogodkov je običajno, ko lahko začnete pojav imenuje telogen effluvium. Se lahko izgubijo peščica lase v času v vse kotičke telogen effluvium. Za večino, ki trpijo s TE popolna oprostitev je verjetno tako dolgo, kot se je mogoče izogniti strogo stresno dogodkov. Za nekatere ženske, telogen effluvium je Skrivnostni kronične motnje in lahko trajajo mesecev ali celo let brez kakršne koli resnično razumevanje sprožitvena dejavnikov ali stresorjev.

Ogled najboljši izpadanje las zdravljenja za ženske

Anagen Effluvium

Anagen effluvium nastane, ko katera koli žalitev za lase folikul, ki škoduje mitotični ali presnove dejavnost. Ta izguba las je pogosto povezane s kemoterapijo. Ker kemoterapije cilje svoje telo hitro deljenjem rakavih celic, vaše telo drugih hitro deljenjem celice, kot tudi močno vpliva obdajajo lasne mešičke na fazo rasti (anagen). Kmalu po kemoterapije začne približno 90 odstotkov ali več dlake lahko padejo medtem ko še vedno v fazi anagen.

Značilnost ugotovitev, v anagen effluvium je koničastimi lom lase gredi. Las gred zoži zaradi poškodbe matrike. Sčasoma, gredi fractures na mestu zmanjšuje in povzroča izguba las.

Ogled najboljši izpadanje las zdravljenja za ženske

Potezna alopecia

Ta pogoj je posledica lokalizirane poškodbe na las Folikula iz nepredušen hairstyles, da potegnite v lase sčasoma. Če je dovolj zgodaj pogoj, bo prečistijo lase. Pletenice filamentov, cornrows, tesen ponytails in razširitve so najpogostejši vzroki styling.

Ogled najboljši izpadanje las zdravljenja za ženske