» » Orsakerna Till Kvinnors Håravfall

Orsakerna Till Kvinnors Håravfall

Dihydrotestosterone (DHT), ett derivat av det manliga hormon testosteron är fiende till hår hårsäckarna på ditt huvud. Enkelt uttryckt, under vissa villkor DHT vill de döda hårsäckarna. Denna enkla åtgärd är roten till många typer av håravfall, så vi ska ta upp det första.

Läskmaskin alopecia, vanligen kallad manliga eller kvinnliga mönstret håravfall, uppfattades endast delvis tills de senaste decennierna. Under många år trodde forskarna att läskmaskin alopecia orsakades av dominansen av det manliga könshormonet testosteron, som kvinnor har också i små mängder under normala förhållanden. Testosteron är kärnan i balding processen, tros DHT vara den största boven i dramat.

Testosteron konverterar till DHT med hjälp av enzymet typ II 5-alfa reduktas, som hålls i en hårsäckar olja körtlar. Forskarna tror nu att det inte är beloppet av cirkulerande testosteron som är problemet utan nivån av DHT bindning till receptorer i scalp hårsäckarna. DHT krymper hår hårsäckarna, vilket gör det omöjligt för friskt hår att överleva.

Visa bästa hår förlust behandling för kvinnor
Testosteron konvertera till DHT, som sedan skadar hår hårsäckarna, hormonella processen sker i både män och kvinnor. Kvinnor har en minut bråkdel av testosteron som män har under normala förhållanden, men även en lägre nivå kan orsaka DHT-utlöste håravfall hos kvinnor. Och när dessa nivåer stiga, DHT är säkert ännu fler problem. Dessa nivåer kan stiga och fortfarande vara inom vilken läkare överväga "normala" på ett blodprov, även om de är tillräckligt hög för att orsaka problem. Nivåerna får inte stiga alls och fortfarande vara ett problem om du har typ av organ kemi som är alltför känslig för ens sina regelbundna nivåer av kemikalier, inklusive hormoner.

Eftersom hormoner fungerar på den hälsosammaste sätt när de är i en känslig balans, androgener, som manliga hormoner kallas, behöver inte höjas för att utlösa ett problem. Deras motsvarighet kvinnliga hormoner, när sänkte, ge dessa androgener, till exempel DHT en kant. Sådan obalans kan också orsaka problem, inklusive håravfall.

Hormoner är cyklisk. Testosteron nivåer i vissa män sjunka med 10 procent varje årtionde efter trettio. Kvinnors hormoner nedgång när klimakteriet närmar sig och släpp kraftigt under klimakteriet och utanför. Cykliska karaktär både vårt hår och hormoner är ett skäl till håravfall kan öka på kort sikt även när du upplever en långsiktig nedgång i hår förlust (och en långsiktig ökning av hår tillväxt) samtidigt på en behandling som styr håravfall.

Visa bästa hår förlust behandling för kvinnor
Följande är de vanligaste orsakerna till kvinnors håravfall:

Andogenetic Alopecia

Flesta kvinnor med androgen alopecia har diffusa gallring på alla områden av scalp. Männen å andra sidan, sällan har diffusa gallring men i stället har mer distinkta mönster av håravfall. Vissa kvinnor kan ha en kombination av två mönster. Androgen alopecia kvinnor beror av androgener, manliga hormoner som normalt finns endast små mängder. Androgen alopecia kan orsakas av en mängd faktorer knutna till åtgärder inom hormoner, däribland, äggstockscancer cystor, hög Androgenreceptorer index birth control piller, graviditet och menopaus. Precis som män hormonet DHT förefaller vara åtminstone delvis skulden för miniaturization av hår hårsäckarna i kvinnor lider med kvinnliga mönstret håravfall. Ärftlighet spelar en viktig faktor i sjukdomen.

Visa bästa hår förlust behandling för kvinnor

Telogen Effluvium

När din kropp går igenom något traumatiskt barnsäng, undernäring, en allvarlig infektion, större operation eller extrem stress, många av de 90 procent eller så hår i anagen (växande) fas eller catagen (vila) fas kan flyttas alla på en gång i fas avgivande (telogen). Cirka 6 veckor att tre månader efter stressande händelsen är vanligtvis när fenomenet kallas telogen effluvium kan börja. Det är möjligt att förlora handfull hår vid tidpunkten när i fullskalig telogen effluvium. För de flesta som lider med TE är klar eftergift sannolikt så länge allvarligt stressande händelser kan undvikas. För vissa kvinnor men telogen effluvium är en mystisk kronisk sjukdom och kan kvarstå för månader och ibland t.o.m. år utan någon sann förståelse av utlösande faktorer eller stressfaktorer.

Visa bästa hår förlust behandling för kvinnor

Anagen Effluvium

Anagen effluvium uppstår när någon förolämpning att hårsäckar som försämrar dess mitotiska eller metaboliska aktivitet. Denna håravfall är ofta associerad med kemoterapi. Eftersom kemoterapi riktar din kropp snabbt celler dela cancerceller, din kropps andra snabbt dela som hår hårsäckarna i växande fas (anagen), påverkas också kraftigt. Snart efter kemoterapi börjar cirka 90 procent eller mer av hår kan falla medan fortfarande i den anagen fasen.

Den karakteristiska att hitta i anagen effluvium är den avsmalnande fraktur i hår-schakt. Hår skaftet begränsar till följd av skador i matrisen. Så småningom, skaftet frakturer på platsen för att minska och orsakar förlust av hår.

Visa bästa hår förlust behandling för kvinnor

Traktion alopecia

Detta villkor orsakas av lokaliserade trauma att hårsäckarna hår från snäva frisyrer att dra i hår över tiden. Om villkoret upptäcks tidigt, kommer håret återföds. Braiding, cornrows, stram ponytails och tillägg är de vanligaste styling orsakerna.

Visa bästa hår förlust behandling för kvinnor