» » Oorzaken Van Haaruitval Vrouwen

Oorzaken Van Haaruitval Vrouwen

Dihydrotestosteron (DHT), een afgeleide van het mannelijke hormoon testosteron, is de vijand van de haarzakjes op je hoofd. Simpel gezegd, onder bepaalde voorwaarden DHT wil deze follikels dood. Deze eenvoudige actie ligt aan de basis van vele soorten haaruitval, zodat wij zal het adres van het eerste.

Androgenetisch alopecia, algemeen genoemd mannelijke of vrouwelijke patroonkaalheid, werd slechts gedeeltelijk begrepen tot de afgelopen decennia. Voor vele jaren dachten wetenschappers dat alopecia androgenetica werd veroorzaakt door de overheersing van het mannelijke geslacht hormoon, testosteron, die vrouwen ook in bedragen op te sporen onder normale omstandigheden hebben. Terwijl testosteron de kern van de kalende proces is, wordt DHT beschouwd als de belangrijkste beklaagde.

DHT testosteron worden omgezet met behulp van het enzym Type II 5-alpha-reductase, dat wordt gehouden in een haarfollikel olie-klieren. Wetenschappers geloven nu dat het niet het bedrag van de circulerende testosteron, dat is het probleem, maar het niveau van DHT binden aan receptoren in de hoofdhuid follikels. DHT krimpt haarzakjes, waardoor het onmogelijk voor gezond haar om te overleven.

Weergave beste haar verlies behandeling voor vrouwen
De hormonale proces van testosteron omzetten in DHT, die vervolgens haarzakjes beschadigt, gebeurt in zowel mannen als vrouwen. Onder normale omstandigheden, vrouwen hebben een minuut Fractie van het niveau van testosteron die mannen hebben, maar zelfs een lager niveau kan DHT-geactiveerd haarverlies bij vrouwen. En zeker wanneer deze niveaus stijgen, DHT is zelfs nog meer van een probleem. Deze niveaus kunnen stijgen en nog steeds worden binnen welke artsen beschouwen "normale" op een bloedonderzoek, hoewel ze zijn hoog genoeg dat ze een probleem veroorzaken. De niveaus kunnen niet helemaal stijgen en worden nog steeds een probleem hebt u het soort lichaamschemie die overdreven gevoelig voor zelfs de regelmatige niveaus van chemische stoffen, met inbegrip van hormonen.

Aangezien hormonen in de gezondste manier opereren wanneer ze in een delicaat evenwicht, de androgenen, mannelijke hormonen zijn genoemd, hoeft niet te worden verhoogd om te leiden tot een probleem. Hun tegenhanger vrouwelijke hormonen, wanneer verlaagd, geven een rand aan deze androgenen, zoals DHT. Deze wanverhouding kan ook problemen veroorzaken, met inbegrip van haaruitval.

Hormonen zijn cyclisch. Testosteron niveaus bij sommige mannen langs 10 procent elk decennium na dertig. Vrouwen hormoonspiegels dalen naderen van de menopauze en neerzetten sterk tijdens de menopauze en daarbuiten. De cyclische aard van zowel onze haren en hormonen is één reden haaruitval op de korte termijn verhogen kan zelfs wanneer u ondervindt een langdurige vertraging van haar verlies (en een lange termijn toename haargroei) terwijl op een behandeling die haaruitval besturingselementen.

Weergave beste haar verlies behandeling voor vrouwen
De volgende zijn de meest voorkomende oorzaken van haaruitval vrouwen:

Andogenetic Alopecia

De meerderheid van de vrouwen met androgene alopecia hebben diffuus dunner worden op alle gebieden van de hoofdhuid. Mannen aan de andere kant, zelden hebben diffuus dunner maar in plaats daarvan hebben meer verschillende patronen van kaalheid. Sommige vrouwen kunnen een combinatie van twee patroon typen hebben. Androgene alopecia bij vrouwen is te wijten aan de actie van androgenen, mannelijke hormonen die doorgaans in slechts kleine hoeveelheden aanwezig zijn. Androgene alopecia kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, gekoppeld aan de acties van hormonen, met inbegrip van, ovariële cysten, het nemen van hoge androgeen index geboortebeperking pillen, zwangerschap en menopauze. Net als bij mannen het hormoon DHT lijkt te zijn op zijn minst gedeeltelijk verantwoordelijk voor de miniaturisatie van haarfollikels in vrouwen lijden met vrouwelijke patroonkaalheid. Erfelijkheid speelt een belangrijke factor in de ziekte.

Weergave beste haar verlies behandeling voor vrouwen

Telogene Effluvium

Wanneer je lichaam door iets traumatische zoals geboorte van een kind, ondervoeding, een ernstige infectie, grote operatie, of extreme stress gaat, veel van de 90 procent of zo van het haar in de (groeiende) anagene fase of catagene (rust) fase kunnen verschuiven allemaal tegelijk in de fase vergieten (telogene). Ongeveer 6 weken tot drie maanden na de stressvolle gebeurtenis is meestal wanneer het verschijnsel genaamd telogene effluvium kan beginnen. Het is mogelijk om te verliezen haar handvol tijde wanneer in volwaardige telogene effluvium. Voor de meeste die met TE lijden is volledige verlossing waarschijnlijk zo lang als ernstig stressvolle gebeurtenissen kunnen worden vermeden. Voor sommige vrouwen echter telogene effluvium is een mysterieuze chronische aandoening en kan aanhouden voor maanden of zelfs jaren zonder een ware begrip van alle factoren of stressoren als trigger dient.

Weergave beste haar verlies behandeling voor vrouwen

Anagene Effluvium

Anagene effluvium treedt op nadat een belediging van de haarfollikel dat de mitotische of metabole activiteit schaadt. Dit verlies van het haar wordt vaak geassocieerd met chemotherapie. Aangezien chemotherapie van uw lichaam snel doelen cellen verdelen kankercellen, je lichaam van andere snel delen zoals haarfollikels in de groeifase (anagene), zijn ook sterk beïnvloed. Kort na chemotherapie ongeveer 90 procent begint of meer van de haren kunnen uitvallen terwijl nog steeds in de anagene fase.

Het kenmerk vinden in anagene effluvium is de taps toelopende breuk van de haar-assen. De haarschacht smaller als gevolg van schade aan de matrix. Uiteindelijk, de schacht fracturen op de site van vernauwing en leidt tot het verlies van haar.

Weergave beste haar verlies behandeling voor vrouwen

Traction alopecia

Deze voorwaarde wordt veroorzaakt door gelokaliseerde trauma aan de haarzakjes van strakke kapsels die op haar na verloop van tijd trekken. Als de voorwaarde vroeg genoeg wordt ontdekt, zal het haar regrow. Vlechten, cornrows, strakke extensie en uitbreidingen zijn de meest voorkomende oorzaken van styling.

Weergave beste haar verlies behandeling voor vrouwen