» » årsaker Til Håravfall I Kvinner

årsaker Til Håravfall I Kvinner

Dihydrotestosterone (DHT), som er en avledning av mannlige hormone testosterone, er fienden av håret follicles på hodet. Enkelt sagt, under visse betingelser DHT ønsker disse follicles død. Denne enkle handlingen er i roten av mange typer Hårtap, så vi vil løse først.

Androgenetic alopecia, ofte kalles mann eller kvinne Mønstergruppe baldness, var bare delvis forstått før de siste tiårene. I mange år trodde forskere at androgenetic alopecia ble forårsaket av overmakt av det sex hannhormon, testosterone, som kvinner har også i trace amounts under normale forhold. Mens testosterone er kjernen i balding prosessen, er DHT antatt å være den viktigste årsaken.

Testosterone konverterer til DHT ved hjelp av enzym Type II 5-Alfa reduktase, som arrangeres i en hår-follicle olje glands. Forskerne mener nå at det ikke er mye av circulating testosterone som er problemet men nivået av DHT binding til receptors i hodebunnen follicles. DHT krymper håret follicles, som gjør det umulig for sunt hår å overleve.

Vise beste Hårtap behandling for kvinner
Hormonal prosessen av testosterone konvertering til DHT, som deretter skader håret follicles, skjer i både menn og kvinner. Under normale forhold, kvinner har en minutt brøkdel av nivået av testosterone som menn har, men med et lavere nivå kan forårsake DHT-utløst Håravfall i kvinner. Og sikkert når disse nivåene stiger, DHT er enda mer av et problem. Disse nivåene kan stige og likevel være i hvilke leger vurdere "normal" på en blood test, selv om de er høy nok til å forårsake et problem. Nivåene kan ikke stige på alle og fortsatt være et problem hvis du har typen kropp kjemi som er altfor følsomme for selv sin vanlige nivåer av kjemikalier, inkludert hormoner.

Siden hormoner operere i den sunneste måten når de er i en hårfin balanse, androgens, som kalles mannlige hormoner, trenger ikke å være hevet for å utløse et problem. Deres motstykke kvinnelige hormoner, når senket, gi en kant å disse androgens, for eksempel DHT. Slike en ubalanse kan også forårsake problemer, inkludert Hårtap.

Hormoner er syklisk. Testosterone nivåer i noen menn slippe med 10 prosent hver tiår etter tretti. Women's hormone nivåer avslå som klimakterium tilnærminger og slipp kraftig under Klimakterium og utover. Syklisk natur både våre håret og hormoner er en grunn til Hårtap kan øke på kort sikt selv når du opplever en langsiktig nedgang av hår tap (og en langsiktig økning i kroppshår vekst) mens på en behandling som styrer Hårtap.

Vise beste Hårtap behandling for kvinner
Følgende er de vanligste årsakene til kvinners Hårtap:

Andogenetic Alopecia

Fleste kvinner med Hårtap har Diffus thinning på alle områder av hodebunnen. Menn på den andre siden, sjelden har Diffus thinning men i stedet har mer distinkt bruksmønstre baldness. Noen kvinner kan ha en kombinasjon av to mønster. Hårtap i kvinner skyldes handlingen av androgens, mannlige hormoner som vanligvis finnes i bare små mengder. Hårtap kan være forårsaket av en rekke faktorer knyttet til handlinger av hormoner, inklusive, ovarian cyster, å ta av høy androgen index prevensjon piller, graviditet og overgangsalder. Akkurat som i menn hormone DHT synes å være minst delvis skylden for miniaturization av håret follicles hos kvinner som lider med kvinne Mønstergruppe baldness. Arv spiller en viktig faktor i sykdommen.

Vise beste Hårtap behandling for kvinner

Telogen Effluvium

Når kroppen går gjennom noe traumatisk som barnets fødsel, underernæring, en alvorlig infeksjon, større kirurgi eller ekstreme forhold, mange av 90 prosent eller så av hår i anagen (økende) fase eller catagen (hvile) fase kan forskyve alle samtidig i shedding (telogen)-fase. Ca 6 uker til tre måneders etter hendelsen stressende er vanligvis når fenomen som kalles telogen effluvium kan begynne. Det er mulig å miste håndfull hår på tidspunktet når du er i full blåst telogen effluvium. For de fleste som lider med TE er fullstendig syndenes sannsynlig så lenge alvorlig stressende hendelser kan unngås. For noen kvinner imidlertid telogen effluvium er en mystisk kronisk lidelse og kan fastholde måneder eller selv år uten en sann forståelse av noen utløser faktorer eller stressors.

Vise beste Hårtap behandling for kvinner

Anagen Effluvium

Anagen effluvium oppstår etter at noen fornærmelse til håret follicle som hemmer dens mitotic eller metabolske aktiviteten. Denne Hårtap er ofte forbundet med kjemoterapi. Siden kjemoterapi mål kroppens raskt cellene å dele kreft celler, kroppen andre raskt dele som håret follicles i voksende fase i (anagen) er også sterkt berørt. Snart etter at kjemoterapi begynner omtrent 90 prosent eller flere av hårene kan falle mens det fortsatt er i anagen-fasen.

Kjennetegn som er å finne i anagen effluvium er Konisk frakturstedet av håret aksel. Hårskaftet begrenser som følge av skade på matrisen. Omsider sjakten ker eller frakturer site begrense og fører til tap av håret.

Vise beste Hårtap behandling for kvinner

Trekkraft alopesi

Denne tilstanden er forårsaket av lokaliserte traume til håret follicles fra stramt frisyrer som trekker på håret over tid. Hvis betingelsen oppdages tidlig nok, vil det gjenvekst håret. Fletter, cornrows, stramt ponytails og utvidelser er de vanligste årsakene for styling.

Vise beste Hårtap behandling for kvinner