» » процедури за грижа за косата, която можете да направите сами

процедури за грижа за косата, която можете да направите сами

процедури за грижа за косата, която можете да направите самиЯйца, кисело мляко и мед са, на пръв поглед, всички компоненти на вкусна закуска- но те също се случи да бъде косата лечение съставки и достъпни, всички природни сили по това. И те не са единствените. Например, знаете ли, че маслата в авокадо повече наподобяват нашите собствени кожата масла, отколкото всеки продукт в Козметичен пътеката прави? Или че леко киселинността в лимон е ефективно- и нежна-алтернатива на химически натоварено продукти? Следващия път си заключва трябва Асансьор, Спестете пари като използвате един от тези кухня поправки.

За всички типове коса Яйцето е наистина най-доброто от всички светове, казва Джанис кокс, автор на естествена красота у дома си. Жълтък, богати на мазнини и протеини, естествено е хидратиращ, а бяло, която съдържа бактерии яденето ензими, премахва нежелания масла, обяснява тя.

За да използвате: за нормална коса, използвайте цялото яйце да условие косата; Използвайте белтъка само за лечение на мазна коса; Използвайте яйчни жълтъци, само да се хидратира сухата, чуплива коса, кокс казва. Използвайте 1/2 чаша от двете яйчената смес е подходяща за вас и се прилагат за почистване, влажна коса. Ако няма достатъчно яйце палто скалпа и косата, използват повече, ако е необходимо. Оставете за 20 минути, изплакнете с хладка вода (за да се предотврати яйца от готвене) и шампоан косата. Цели яйца и жълтък само процедури може да се прилага веднъж месечно; само бялото-лечение може да се прилага на всеки две седмици.

За скучна коса Стайлинг продукти (както и замърсяване на въздуха) може да остави един филм, че и двете сокове влага и dulls обувки — но млечни продукти като заквасена сметана и кисело мляко може да помогне обратно това увреждане. Млечна киселина леко ивици прах, докато млечната мазнина овлажнява, казва Лиза Belkin, автор на The Cookbook козметика.

Употреба: Масаж 1/2 чаша заквасена сметана или кисело мляко в влажна коса и нека седи за 20 минути. Изплакнете с топла вода, последвана от студена вода, след това шампоан косата както обикновено. Лечението може да се прилага всяка седмица.

За сърбящ скалп За борба с люспи-предизвикани от неправилно хранене, стрес и климат, наред с други фактори-опитайте с лимонов сок и зехтин смес в косата си. Киселинността в лимонов сок помага отърве скалпа на всякакви хлабав, сухи люспи на кожата, докато зехтин овлажнява кожата на главата си, казва кокс.

Употреба: Микс 2 супени лъжици пресен лимонов сок, 2 супени лъжици зехтин и 2 супени лъжици вода и го втривайте в влажни скалпа. Нека седне смесицата за 20 минути, след това изплакнете и шампоан коса. Лечението може да се прилага всяка седмица.

За куцам или фина коса За да добавите тялото коса, достигне за малко вероятно красота напитки: бира! Ферментирала напитка съдържа щедри доставки на Мая, която работи за дебеличка уморени плитки, обяснява Кокс.

За да използвате: Смесете 1/2 чаша плосък бира (излива бира в контейнер и нека да седнете за няколко часа да се разрушават карбонизация) с 1 чаена лъжичка светлина масло (слънчоглед или рапица) и сурово яйце. Прилага за чиста и влажна коса, нека седи за 15 минути, след което изплакнете с хладка вода. Или да добавите плосък бира само за спрей бутилка и изпръскате върху суха коса. Когато течността се изпарява, оставащите остатък протеин (от пшеница, малц или хмел) продължава да се укрепи и структурира косата, казва Belkin. Процедури може да се прилага всяка седмица.

За суха или увредена от слънцето коса Каквото си дехидратация на косата демон — твърда вода, слънчева преекспониране, вашият надежден плоски желязо — на природата подсладител може да помогне. Медът е естествен влагозадържащ, което означава, че тя привлича и заключва в влага, казва кокс.

За да използвате: Масаж около 1/2 чаша мед в чиста и влажна коса, нека седи за 20 минути, след това изплакнете с топла вода. Можете да добавите 1-2 супени лъжици зехтин да се разхлабят мед за по-лесно приложение. За изключително увредена от слънцето коса, опитва смесване мед с 1 до 2 супени лъжици протеин богати съставка като авокадо или яйчен жълтък, който ще помогне за попълване на кератин протеин облигации че UV лъчи атака. Лечението може да се прилага веднъж месечно.

За мазна или мазна коса Използва правилно, е евтин начин за премахване на масло и грес, казва Belkin.

За да използвате: Изсипете 1 супена лъжица царевично брашно или царевично нишесте в празен сол или черен пипер шейкър и Поръсете върху суха коса и скалпа докато сте използвали всичко. След 10 минути използвайте гребло четка за коса, за да напълно да го четка. Лечението може да се прилага всеки ден.

За къдрава коса Начало красота експерти кълнат авокадо- и не само, за да ремонт изтощена коса. Му масла (които са леки и влажни като нашите собствени естествени кожни секрети) и протеини се похвали най-добрата комбинация от хранителни вещества за изглаждане и тегло надолу непокорна коса, обяснява Кокс.

За да използвате: каша половин авокадо и масаж в чиста и влажна коса. Нека седи за 15 минути преди изплакване с вода. Усилвател на хидратиращ захранване чрез комбиниране на пюре от авокадо с 1 до 2 супени лъжици Хидратираща съставка, като заквасена сметана, яйчни жълтъци или майонеза. Лечението може да се прилага на всеки две седмици.

За остатък яздени коса Нищо не яде чрез натрупване на продукта като сода, кокс казва. Натриев бикарбонат основно разгражда нищо кисел.

Употреба: Mix 1 до 2 супени лъжици сода с малки количества вода до гъста паста форми. Масаж в влажна коса и нека седи за 15 минути. Изплакнете с вода, след което шампоан косата. Лечението може да се прилага на всеки две седмици.