» » причини за жените косопад

причини за жените косопад

Dihydrotestosterone (ДХТ), производна на мъжкия хормон тестостерон, е враг на фоликули на главата. Просто казано, при определени условия ДХТ иска тези фоликули мъртъв. Това просто действие е в основата на много видове косопад, така ние ще го адресира първо.

Андрогенна, често наричан плешивост на мъжката или женската шарка, само частично е разбира до последните няколко десетилетия. В продължение на много години учените смятат, че андрогенна е причинена от преобладаването на мъжки полов хормон, тестостерон, които жените също имат следи суми при нормални условия. Тестостерона е в основата на balding процес, ДХТ се смята, за да бъде инициирано.

Тестостерона преобразува ДХТ с помощта на ензима редуктаза тип II 5-алфа, който се провежда в Косменият масло жлези. Учените сега вярват, че тя не е сума на оборотния тестостерон, който е проблем, но нивото на ДХТ обвързваща за рецептори в скалпа фоликули. ДХТ свива фоликули, което прави невъзможно за здравия косъм да оцелее.

Покажи най-коса загуба третиране на жените
Процесът на хормонални на тестостерона, преобразуване в ДХТ, което след това уврежда фоликули, се случва в мъже и жени. При нормални условия жените имат една минута част от нивото на тестостерона, които имат мъже, но дори по ниско ниво може да причини ДХТ-предизвиква косопад при жените. И със сигурност когато тези нива расте, ДХТ е още повече на проблем. Тези нива, могат да нарастват и все още е в рамките на какви доктори считат "Нормален" на кръвна тест, въпреки че те са достатъчно висока, за да предизвика проблем. Нивата не може, въобще и все още да има проблем, ако имате вида на тялото химия, който е прекалено чувствителен към дори си редовна нива на химични вещества, включително хормони.

Тъй като хормони действат в здравословните начин когато те са в крехкия баланс, androgens, тъй като се наричат мъжки хормони, не е необходимо да се повдигне да задейства проблем. Хормони на насрещните им женски, когато се спуска, дават ръб на тези androgens, например ДХТ. Този дисбаланс също може да причини проблеми, включително косопад.

Хормони, са циклични. Нива на тестостерона в някои мъже пуснете с 10 процента всяко десетилетие след тридесет. Дамски хормон нива отклоняване като Менопауза подходи и пуснете рязко по време на Менопауза и извън нея. Цикличен характер на нашата коса и хормони е една от причините косопад може да увеличи в краткосрочен план дори когато сте се сблъскали дългосрочна забавяне на косата загуба (и на дългосрочно увеличаване на растежа на косъма) докато на обработка, която управлява косопад.

Покажи най-коса загуба третиране на жените
Най-честите причини на жените косопад са следните:

Andogenetic белези алопеция

По-голямата част на жените с андрогенно алопеция имат дифузни разреждането на всички области на скалпа. Мъже от друга страна, рядко са дифузни на разреждането, но вместо това имат по-различни модели на плешивост. Някои жени може да има комбинация от два типа на образеца. Андрогенно алопеция на жени се дължи на действието на androgens, мъжки хормони, които са обикновено налични в само малки количества. Андрогенно алопеция може да се дължи на различни фактори, обвързани с действията на хормони, включително, овариален кисти, вземането на високо андроген индекс на раждане контрол хапчета, бременност и Менопауза. Точно както при мъжете хормона ДХТ изглежда е най-малко отчасти виновен за miniaturization на фоликули на жени, страдаща от женски модел плешивост. Наследственост играе главен фактор в болестта.

Покажи най-коса загуба третиране на жените

Телогенна ефлувиум

Когато тялото отива чрез нещо травматични като раждане на дете, недохранване, тежка инфекция, големи хирургия или екстремни стрес, много от 90 процента или това на косата в Анагенна (растеж) фазата или Катагенната (почивка) може да премести всички наведнъж в фазата на разпръскващ (Телогенна). Около 6 седмици до три месеца след събитието за стресиращо обикновено се когато може да започне, явление, наречена Телогенна ефлувиум. Възможно е да загубите шепа от косми по време в full-blown Телогенна ефлувиум. За повечето, които страдат с TE пълна ремисия е вероятно, докато сериозно стресиращо събития могат да бъдат избегнати. За някои жени обаче Телогенна ефлувиум е тайнственото хронично заболяване и може да продължи за месеци или дори години без никакви истинската разбиране на пускателния фактори или стресори.

Покажи най-коса загуба третиране на жените

Анагенна ефлувиум

Анагенна ефлувиум се появява след всяко обида към Косменият, което влошава неговата митотичния или метаболични активност. Тази загуба на коса е обикновено свързана с химиотерапия. Тъй като химиотерапия целите си тялото бързо разделяне на раковите клетки, тялото на другите бързо разделяне клетки като фоликули във фазата на отглеждане (Анагенна), също много са засегнати. Скоро след химиотерапия започва около 90 % или повече от власинки може да пада докато все още във фазата на Анагенна.

Характеристика, намиране в Анагенна ефлувиум е заострени разрушаването на шахти за коса. Вал на косата narrows поради повреда на матрицата. Накрая шахтата fractures за мястото на стесните и причинява загуба на коса.

Покажи най-коса загуба третиране на жените

Тяговите алопеция

Това условие е причинена от локализираните травма към космените фоликули от плътно hairstyles, който дръпнете на косата във времето. Ако условието е открита, достатъчно рано, ще regrow коса. Ширити, cornrows, плътно ponytails и разширения са най-честите причини за Стайлинг.

Покажи най-коса загуба третиране на жените